ESTÜ Duyurular

102-ADP Proje Başvuruları Başladı

Üniversitemizin Değerli Akademisyenleri,

Araştırma alanında yapılan çalışmalara hızlı destek sağlamak amacıyla oluşturulan ve 2023 yılı akademik performansınıza göre bütçesi belirlenen 102 Araştırma Destek Projesi başvuruya açılmıştır. Başvurular https://bap.eskisehir.edu.tr/ sistemi üzerinden alınacaktır. Başvuru şablon dosyası güncellenmiş olup, ekte sunulmaktadır. Ayrıca, aşağıdaki adreslerden yeni başvuru şablonuna ve projelerde uyulması gereken usul ve esaslara ulaşabilirsiniz.

Başvuru sırasında proje öneri dosyasına ek olarak, daha önce Akademik Teşvik Dosyası değerlendirmeye alınmamış olanların, ilgili kanıtları ile birlikte bölüm komisyonu tarafından onaylanmış imzalı akademik teşvik dosyalarına ait YÖKSİS çıktılarını (YÖKSİS giriş izni olmayanların Akademik Teşvik Yönetmeliği uyarınca hazırlayacakları puan tablolarını), ve aşağıda ifade edilen (d) ve (f) maddeleri kapsamında ek puan talebi olanların ilgili kanıtlarını sistemdeki “Ayrıntılı Öneri” sekmesi altına yüklemeleri gerekmektedir. Daha önce Akademik Teşvik Dosyası değerlendirilmiş olanlar rektörlük tarafından onaylanmış net puanları ile başvuru işlemlerini yapabilirler, tekrar dosya iletmelerine gerek yoktur.

102 Araştırma Destek projesi ile İlgili Önemli Bilgiler:
a. Proje Bütçesi: 1000 * Onaylı Toplam Akademik Teşvik Net Puanı (Ek Puanlar dahil)
b. Son Başvuru Tarihi: 15 Mart 2024 Cuma
c. Projeye başvuru yapabilmek için, Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine göre toplamda net en az 15 puan almak gerekmektedir.
ç. Her biri en az 15 puan olmak koşuluyla, Akademik Teşvik puanları birleştirilerek ortak proje önerisinde bulunulabilir.
d. TÜBİTAK [Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) veya Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UIDB) tarafından yürütülen projeler] ile Avrupa Birliği, BEBKA, AFAD vb. kurum ve kuruluşlar tarafından bir önceki yıl içerisinde kabul edilmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğine haiz projelerde yer alan yürütücü veya araştırmacılara %25 oranında ek bütçe verilir. Bu kapsamda birden fazla projede görev alınmış olması durumunda sadece bir tanesi değerlendirmeye alınır.
e. Projeye bursiyer eklenmesi durumunda, en fazla iki bursiyerin ücretinin karşılanması amacıyla bütçeye %15 oranında ek katkı verilir. Ek katkı bursiyer ücretleri dışında kullanılamaz ve proje önerisindeki toplam bursiyer bütçesi verilen ek katkı değerinin en az 2 katı olmak zorundadır (Proje yürütücüsü de kendi ana puanından en az ek katkı kadar katkı koymak zorundadır). Burs miktarı Yüksek Lisans öğrencileri için aylık 4000-6000 TL ve Doktora öğrencileri için 4000-9000 TL arasında olmak zorundadır. Proje başlangıcından sonra Bursiyer faslından diğer fasıllara hiçbir şekilde fasıl aktarımı yapılamaz.
f. Daha önce gerçekleştirilen ESTÜ-BAP projeleri kapsamında 2023 yılında basımı gerçekleşmiş ve BAP proje desteği belirtilmiş SCI-E, SSCI veya AHCI kapsamında yayın yapılmış olması durumunda %10 oranında ek bütçe verilir. Bu kapsamda birden fazla yayın yapılmış olması durumunda sadece bir tanesi değerlendirmeye alınır.
g. Proje başvuruları, son başvuru tarihi beklenmeden, yapıldıkları andan itibaren hakem değerlendirmesine sunulacak olup, değerlendirmeleri tamamlanan projeler yürürlüğe alınacaktır. Projelerinin yaz dönemi sonrasında başlamasını talep edenlerin başvuru sisteminde Projenin Öngörülen Başlangıç Tarihi kısmına 15 Eylül 2024 tarihini girmeleri gerekmektedir.
ğ. Süresi geçmiş olmasına rağmen, daha önceki projelerinde eksik gelişme, sonuç veya kapanış raporu olan ve bu kapsamda BAP Komisyonuna bilgilendirme yapmamış olanlar ile BAP Yönergesi uyarınca önceki projelerinden yayın şartını sağlamamış olanlarla yeni sözleşmeleri imzalanmayacaktır. Verilecek ek süre içerisinde, bu raporlarını tamamlamamış olanların ADP proje başvuruları iptal edilecektir.

Saygılarımızla,

Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörlüğü