ESTÜ Duyurular

2023 YILI ADP BAŞVURULARI

Çok Değerli Araştırmacılarımız,

Araştırma alanında yapılan çalışmalara hızlı destek sağlamak amacıyla oluşturulan ve 2022 yılı akademik performansınıza göre bütçesi belirlenen 102 Araştırma Destek Projesi başvuruya açılmıştır. Başvurular ANABAP (https://bap.eskisehir.edu.tr/anabap/) sistemi üzerinden alınacaktır. Başvuru şablon dosyasına https://bapk.eskisehir.edu.tr/tr/Icerik/Detay/proje-basvuru-sablonlari adresinden erişilebilir. Projelerde uyulması gereken usul ve esaslara https://bapk.eskisehir.edu.tr/Uploads/bapk/files/BAP_Usul_ve_Esaslar_2023_3.pdf adresinden ulaşabilirsiniz.

Başvuru sırasında proje öneri dosyasına ek olarak, daha önce Akademik Teşvik Dosyası değerlendirmeye alınmamış olanların, ilgili kanıtları ile birlikte bölüm komisyonu tarafından onaylanmış imzalı akademik teşvik dosyalarına ait YÖKSİS çıktılarını (YÖKSİS giriş izni olmayanların Akademik Teşvik Yönetmeliği uyarınca hazırlayacakları puan tablolarını), ve aşağıda ifade edilen (e) maddesi kapsamında ek puan talebi olanların ilgili kanıtlarını sistemdeki “Ayrıntılı Öneri” sekmesi altına yüklemeleri gerekmektedir. Daha önce Akademik Teşvik Dosyası değerlendirilmiş olanlar rektörlük tarafından onaylanmış net puanları ile başvuru işlemlerini yapabilirler, tekrar dosya iletmelerine gerek yoktur.

 

102 Araştırma Destek projesi ile İlgili Önemli Bilgiler:

  1. Proje Bütçesi: 500 * Onaylı Toplam Akademik Teşvik Net Puanı (Ek Puanlar dahil)
  2. Son Başvuru Tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi
  3. Projeye başvuru yapabilmek için, Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine göre toplamda net en az 15 puan almak gerekmektedir.
  4. Her biri en az 15 puan olmak koşuluyla, Akademik Teşvik puanları birleştirilerek ortak proje önerisinde bulunulabilir.
  5. TÜBİTAK [Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) veya Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı (UIDB) tarafından yürütülen projeler] ile Avrupa Birliği, BEBKA, AFAD vb. kurum ve kuruluşlar tarafından bir önceki yıl içerisinde kabul edilmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğine haiz projelerde yer alan yürütücü veya araştırmacılara %25 oranında ek bütçe verilir. Bu kapsamda birden fazla projede görev alınmış olması durumunda sadece bir tanesi değerlendirmeye alınır.
  6. Proje başvuruları, son başvuru tarihi beklenmeden, yapıldıkları andan itibaren hakem değerlendirmesine sunulacak olup, değerlendirmeleri tamamlanan projeler yürürlüğe alınacaktır. Projelerinin yaz dönemi sonrasında başlamasını talep edenlerin başvuru sisteminde Projenin Öngörülen Başlangıç Tarihi kısmına 15 Eylül 2023 tarihini girmeleri gerekmektedir.
  7. Süresi geçmiş olmasına rağmen, daha önceki projelerinde eksik gelişme, sonuç veya kapanış raporu olanların yeni sözleşmeleri imzalanmayacaktır. Verilecek ek süre içerisinde, bu raporlarını tamamlamamış olanların ADP proje başvuruları iptal edilecektir.