ESTÜ Duyurular

2023 YILI ADP PROJELERİ

 

  • Araştırma Destek Projeleri başvuruları, yenilenen başvuru formu  kullanılarak önümüzdeki aylar içerisinde başlayacaktır. Proje başvurusu başlangıç ile bitiş tarihleriyle, başvurunun yapılacağı yenilenen çevrimiçi sistem bilgileri (ubys.eskisehir.edu.tr üzerinden) ve kullanım kılavuzu önümüzdeki günlerde duyurulacaktır.
  • Proje Bütçesi, yenilenen Eskişehir Teknik Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Yönergesi gereğince önümüzdeki günlerde açıklanacak katsayıyla   Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine göre hesaplanan puanın çarpımıyla belirlenecektir. Bütçe taşınır kod listesi doğrultusunda hazırlanacak bütçe formları daha sonra duyulacaktır.
  • Proje başvurusu için Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliğine göre hesaplanan net puan değerlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Başvuru sahiplerinin Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonu tarafından onaylanmış 2022 yılına ilişkin Akademik Teşvik net puanlarını proje başvuru formu ile beraber sunması yeterlidir.
  • Akademik Teşvik Başvurusu yapmamış, puanı 15 ve üzeri olan başvuru sahiplerinin YÖKSİS’ten alınan Akademik Teşvik Puan Dosyası veya Akademik Teşvik Puanlama Kriterlerine göre hazırlanmış puan tablosu ile kanıtlarını Bölüm veya Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonuna onaylatması gereklidir. Bu durumda olan başvuru sahiplerinin, YÖKSİS sisteminin kapanma riskine karşılık, en kısa zamanda Akademik Teşvik Puan bilgilerini içeren YÖKSİS çıktısını hazırlamaları önerilmektedir.
  • TÜBİTAK (ARDEB, TEYDEB veya UIDB) ile Avrupa Birliği, BEBKA, AFAD vb. kurum ve kuruluşlar tarafından 2022 yılı içinde kabul edilmiş ve destek süresi dokuz aydan az olmayan Ar-Ge niteliğine haiz projelerde yer alan yürütücü ve araştırmacılara %25 oranında ek bütçe verilir. Bu kapsamda birden fazla projede görev alınmış olması durumunda sadece bir tanesi değerlendirmeye alınır.
  • Ön koşulu (en az 15 puan Akademik Teşvik Puanı) sağlayan ve ortak bir araştırma konusu üzerinde çalışan araştırmacılar, ADP proje bütçelerini birleştirerek ortak bir proje önerisi sunabilirler.
  • Yenilenen proje başvuru formuna göre hazırlanacak proje başvuruları, gerekçe ve özgün değer, yöntem, proje yönetimi ve yaygın etki kriterlerini kapsayacak şekilde hakem değerlendirme sürecinden geçecek olup, hakem değerlendirmesinden başarı ile geçen projelere destek sunulacaktır. 
  • 102 ADP başvurusu yapmayı planlayanların proje önerilerini şimdiden hazırlamaya başlamaları önerilmektedir.

Projeler yenilenen Usul ve Esaslar kapsamında yürütülecektir.